Dota ESL One 1 millionESL a anuntat ca vrea sa investeasca 1 milion de dolari americani in turneele DotA 2 ESL One din acest an.

Primul turneu de acest gen va fi organizat in iunie la Frankfurt. Acest eveniment va fi urmat de alte trei turnee, fondul de premii fiind de cate 250,000 de dolari fiecare.

Ulrich Schulze, care detine functia de managing director al diviziei de pro gaming ESL, a declarat urmatoarele:

In iunie, vom organiza ESL One Frankfurt 2015, unde fondul de premii a fost crescut de la $150,000 la $250,000 — iar acesta este doar inceputul. Prin ESL One dorim sa ridicam standardurile pentru evenimentele profesionale de DotA 2. Suntem dedicati sa trecem peste orice bariere si sa oferim jucatorilor din intreaga lume mai multe sanse de a face cariera ca jucatori profesionisti.

Ceva mai multe informatii despre evenimentul de la Frankfurt au fost dezvaluite in urma cu aproximativ doua saptamani, unde am aflat ca vor fi invitate trei echipe. Team Secret este prima echipa care a primit o invitatie directa datorita parcursului foarte bun al echipei la DotA 2 Asian Championships (DAC). De asemenea, ESL va face un anunt oficial in cursul zilei de maine referitor la calificarile pentru evenimentul principal.

ESL One Commerzbank Arena Frankfurt
Commerzbank Arena – Frankfurt

Organizatia este cunoscuta prin evenimentele pe care le gazduieste pe unele dintre cele mai importante stadioane si arene din lume. Ca si anul trecut, marele eveniment se va desfasura pe Commerzbank Arena din Frankfurt – Germania, care are o capacitate de aproximativ 52,000 de locuri.

ESL One Frankfurt 2015 va fi cel mai probabil unul dintre cele mai mari si importante turnee de DotA 2 care vor avea loc in acest an. Cu 250,000 de dolari pusi la bataie si calificari online deschise pentru toate regiunile, acest eveniment va fi cu siguranta urmarit de toti fanii eSports.

Sursa: ESL-Gaming.com