lot-romania-fara-nightendRomânia, locul 6 pe națiuni la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice 2015 din Coreea de Sud

 

București (5 decembrie). România a ocupat locul 6 pe națiuni la cea de-a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF), desfășurată între 2-5 decembrie 2015, la Seul, Coreea de Sud.

Competiția a reunit 170 de jucători din 28 de țări, lotul României trecându-și în palmares performanța remarcabile la toate cele trei probe incluse în programul CM IeSF 2015: Hearthstone, League of Legends și StarCraft 2.

 

Un rezultat excelent a obținut Ștefan “Moody” Marinescu, care și-a adjudecat medalia de bronz în concursul de Hearthstone. La Starcraft 2 și League of Legends, atât Silviu “NightEnD” Lazăr, declarat cel bun jucător român de Starcraft 2, cât și echipa de LoL XPC Gaming au ajuns în sferturi de finale, clasându-se finalmente pe un meritoriu loc 5.

 

„Putem spune că România continuă tradiția începută în 2009 mai precis menținerea în primele zece țări la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice. Hearthstone se dovedește a fi unul dintre jocurile în care românii reușesc de fiecare dată să intre pe podium. La PGL Winter Tavern Tales, concurs cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, desfășurat în urmă cu o lună la DreamHack Cluj-Napoca, premiul cel mare l-a câștigat tot de un sportiv din țara noastră, Andrei ”Hannballz2” Militaru, iar acum un alt român obține medalia de bronz. Acestea sunt, firește,  doar cele mai recente succese, pentru că  avem și alti jucători români foarte buni la Hearthstone, precum Radu ”Rdu” Dima, actualmente membru al organizației spaniole G2 Esports”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL și vicepreședinte International e-Sport Federation (IeSF).

 

În clasamentul pe națiuni al CM de Sporturi Electronice 2015 poziția de lider a fost ocupată de Serbia, cu 147 de puncte, urmată de Coreea de Sud, cu 132 de puncte, China, pe locul III, cu 113 puncte, Finlanda, pe IV, cu 111 puncte și Thailanda, pe locul V, cu 67 de puncte. România și Filipine și-au împărțit locul VI, la egalitate de puncte (63).

 

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) reprezintă una dintre cele mai importante competiții esport din lume prin care se dorește promovarea pe plan internațional a sporturilor electronice.

PGL este unul dintre cei mai importanți membri ai federației și susține în fiecare an această competiție, prin organizarea de calificări și însoțirea reprezentanților României.

 

SURSAPGL

LASA UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.