DISTRIBUIȚI

ROOT GamingOrganizatia de sporturi electronice, ROOT Gaming, a preluat o noua echipa de Dota 2 din America de Nord.

ROOT Gaming, renumita pentru doi dintre cei mai buni jucatori de StarCraft 2 din America de Nord, Paulo „Catz” Vizcarra si Steven „Destiny” Kenneth Bonnell II respectiv, a preluat ieri lotul echipei de Dota 2 din regiune, The Thundercats. Aceasta achizitie vine in urma dizolvarii echipei anterioare de la sfarsitul lunii februarie.

Noua echipa este alcatuita din off-laner-ul Eric „guanzo” Guan, care a petrecut un stagiu scurt cu Denial eSports si Osiris Gaming inainte de a forma The Thundercats anul acesta. Alaturi de el se afla hard-carry-ul Jaron „monkeys-forever” Clinton, carry-ul Edwin „DK” Ardaya, si support-ul Jason „Fun” Teodosio. Potrivit anuntului, al cincilea membru va fi stabilit in curand.

Intr-o regiune care are putine de oferit cand vine vorba de Dota 2, acest transfer ofera stabilitate jucatorilor. In timp ce turneele europene continua sa dispuna de parti proeminente si organizatii stabile, divizia nord-americana a joinDota MLG Pro League, de exemplu, include patru echipe fara sponsori.

Aceasta injectie de venituri si organizare va fi cu siguranta benefica pentru regiune, insa doar sponsorizarea ramane primul pas pentru cresterea pe termen lung.