DISTRIBUIȚI

PGL CCSPGL, divizia de sporturi electronice a ComputerGames.ro, anunță formarea CS:GO Championship Series (CCS) – una dintre cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume.

 

Sezonul de debut CCS va fi dotat cu premii în valoare totală de 110,000 USD, Marea Finală urmând să se desfășoare, în cadrul DreamHack Bucharest 2015 (24 – 26 aprilie, Sala Polivalentă)

Timp de trei săptămâni, CCS va aduna într-un singur campionat cele mai bune opt echipe din lume, din care doar patru vor ajunge să lupte la București pentru titlul de Campioni, în cadrul festivalului digital DreamHack Bucharest (24-26 aprilie).

Șase dintre echipe vor fi direct invitate, datorită performanțelor internaționale obținute, ultimele două locuri fiind rezervate pentru cele care vor trece de faza calificărilor online.

Structura CCS este formată din două grupe a câte patru echipe. Cea mai bună echipă din fiecare grupă se va califica direct în finala de la DreamHack Bucharest 2015, în timp ce restul se vor reîntâlni în turneul Last Chance (Ultima Șansă) pentru a completa lista de patru finaliste.

Calificările pentru participarea în CCS sunt programate pentru finalul lunii februarie, data de început a campionatului fiind stabilită pentru 6 martie 2015.

Este un prilej bun de a repune brandul PGL în atenția internațională a competițiilor de înalt nivel al sporturilor electronice”, a declarat Silviu Stroie, directorul general Computer Games.

 

Distribuirea premiilor:

  • Faza grupelor – 17.000 USD
  • Turneul Last Chance – 8.000 USD
  • Finala Sezonului – 75.000 USD

 

De asemenea, cele 4 echipe care se vor califica în finala de la București vor beneficia de un buget de călătorie de 2.500 de USD fiecare.

Mai multe informații cu privire la echipe invitate, comentatori și program vor fi anunțate pe website-ul oficial, Twitter și Facebook.

DISTRIBUIȚI