Campionatul Mondial ESECESEC a anuntat ca va pune la bataie 100,000 de dolari pentru Campionatul Mondial din 2015.

Saisprezece dintre cele mai bune echipe din lume se vor lupta la Campionatul Mondial ESEC pentru o parte din premiul de 100,000 de dolari. Turneul se va desfasura in perioada 8-11 octombrie la Belgrad si va cuprinde echipe din sase regiuni diferite – Europa, Asia, America de Nord, America de Sud, Africa si Pacific. Pentru a se califica la evenimentul principal LAN, echipele vor trebui sa treaca prin calificarile online regionale.

In plus fata de  cei 100,000 de dolari care au fost deja pusi la bataie de ESEC, fonduri suplimentare vor fi adaugate la fondul total de premiere, printr-o initiativa de crowdfunding. Fiecare contributie din partea comunitatii va fi premiata cu produse oficiale. De asemenea, ESEC a declarat ca toate taxele de calatorie si cazare vor fi acoperite de organizatie.

Toate meciurile din cadrul turneului vor fi transmise pe platforma Hitbox.tv, datorita parteneriatului dintre ESEC si Hitbox.

Daniel Leberl, CCO-ul companiei Hitbox, a declarat urmatoarele:

Evenimentele organizate de ESEC anul trecut, dar si viitoarele Campionate Mondiale, aduc ceva unic pe scena CS:GO. Un adevarat turneu bazat pe natiuni, unind unii dintre cei mai buni jucatori din intreaga lume. Doar in cadrul unui astfel de eveniment ligile fanteziste pot deveni realitate. Este de la sine inteles ca suntem extrem de incantati sa vedem toata aceasta actiune in direct si in exclusivitate pe Hitbox.

Mai multe informatii cu privire la eveniment vor fi dezvaluite in curand.