DISTRIBUIȚI

Stanislav CifkaFostul jucator profesionist de Magic: The Gathering castiga turneul de Hearthstone de la DreamHack Bucharest 2015.

La primul eveniment DreamHack al anului pentru Hearthstone a aparut o noua fata, insa nu una necunoscuta in lumea jocurilor de carti.

Dupa trei zile petrecute in Bucuresti, fostul jucator profesionist de Magic: the Gathering, Stanislav Cifka, este primul campion DreamHack din 2015 la jocul Hearthstone. Dupa un parcurs impresionant in calificari, Cifka l-a invins pe campionul mondial James „Firebat” Kostesich cu scorul de 3-1 in Marea Finala.

Dupa cum ne-am obisnuit de la inceputul acestui an, jucatorii din calificari au dominat scena play-off-urilor. Din cei opt invitati, doar Firebat si Aleksandr „Kolento” Malsh au reusit sa se califice in sferturile de finala.

Dima „Rdu” Radu si capitanul echipei sale, Jakub „Lothar” Szygulski, au fost amandoi eliminati de Cifka.

Cifka a avut nevoie de toate cele cinci meciuri pentru a trece de Radu, Szygulski si Malsh. Desi Kostesich a reusit sa il surprinda cu deck-ul lui de Mech Shaman, invingandu-l in al treilea turn, finala a fost destul de usoara pentru jucatorul ceh.

Cifka a fost premiat cu 4,000 de dolari pentru primul loc. Aceasta prima victorie ii aduce jucatorului ceh si 50 de puncte pentru Hearthstone World Championship, care il urca pe locul 11 in clasamentul european.